Foodies Guide To F&B Industry

Last Meal Before You Die Versi Nibble Tastemakers

September 4, 20175 min readFoodie Trends

Dunia ini punya segudang makanan enak. Bahkan kita mungkin nggak akan bisa mencoba semua makanan di dunia satu per satu selama kita hidup. Kali ini, kita akan mengajak kamu berandai-andai, kalau misalkan besok adalah hari terakhir kamu hidup, makanan apa yang akan kamu pilih untuk jadi makanan terakhirmu di dunia? Well, Tastemaker Nibble punya jawaban yang seru-seru. Simak yuk makanan terakhir yang harus dimakan sebelum meninggal versi mereka.

1. yummyfoodsid

makanan-enak-02

Photo source: Nibble - yummyfoodsid

makanan-enak-03

Photo source: Nibble - yummyfoodsid

makanan-enak-04

Photo source: Nibble - mgdalenaf

Last meal before we die? Kita pasti akan pilih Sushi. Kenapa Sushi? Karena Sushi adalah salah satu makanan yang dulunya sama sekali nggak kita suka. Makan ikan mateng aja kurang suka apalagi makan ikan mentah? Hehehe.. Tapi begitu kita coba makan Sushi di Sushi Tei, dengan mencoba menu favorit kita sampai sekarang yaitu Salmon Crispy Aburi, Tuna Salad Crispy dan Fuji Roll, secara nggak langsung kita declare 'SUSHI IS THE ONE OF OUR FAVORITE FOOD!' Walaupun mentah atau setengah mateng, daging ikan di sana tuh nggak pernah amis, selalu fresh! Ditambah soy sauce yang beda dari restoran-restoran sushi lain makin bikin kita kalap kalo udah makan disana, nggak bisa berhenti makan! >.<

Lokasi:

Sushi Tei

Mall Kelapa Gading 5, Lantai 3, Jl. Kelapa Gading Boulevard, Kelapa Gading, Jakarta. Telp. (021) 45876410.

2. makancengli

makanan-enak-05

Photo source: Nibble - filipusverdi

Last meal before I die? Dengan lantang, gue bakalan bilang Nasi Padang! Sebagai warga negara Indonesia, Nasi Padang tuh udah jadi favorit semua orang, termasuk gue! Kebayang nikmatnya rendang nan empuk, ayam gulai yang gurih, sambal ijonya yang pedes maknyus, dimakan dengan seporsi nasi putih hangat. Oh, heaven on earth! Buat dapetin semua itu, paling cucok datengin Padang Merdeka di Kota, Jakarta. Kenapa? Selain makanannya yang lezat-lezat, tempatnya itu loh, kece abis! Definitely the best Padang Restaurant in Jakarta!

Lokasi:

Padang Merdeka

Jl. Lada No. 1, Kota, Jakarta. Telp. (021) 6919811.

3. jktdelicacy

makanan-enak-06

Photo source: Nibble - jktdelicacy

One meal left before I die is Pork Tenderloin Katsu Set from Katsutoku at Sentral Senayan. It might be pricey but once you try it, you'll come back for more. FYI, it was used to be Katsusei back then in Plaza Indonesia and Grand Indonesia. Later they were gone, but anyhow changed their name into Katsutoko with almost the same menus and still consistently amazing. Their peanut sauce with crushed sesame seeds are THE BEST condiment to the pork katsu.

Lokasi:

Katsutoku

Sentral Senayan 1, Lantai Basement, Jl. Asia Afrika No. 8, Senayan, Jakarta. Telp. (021) 5731001.

4. meganfaustine

makanan-enak-07

Photo source: countryliving

Honestly, pikiran pertama yang melintas adalah makan masakan mama & berada di rumah. Kalau ditanya ingin masakan apa, ingin makan sup ayam, mama biasa menggunakan ayam kampung dan tanpa MSG, rasanya nikmat dan hangat karena langsung disajikan setelah selesai masak, dan bikin hati tentram!

5. godzillatummy

makanan-enak-08

Photo source: Nibble - godzillatummy

For me, I'll choose Sushi Masa for my very last meal before i die. I've been enjoying sashimi since I first know Sushi Masa and couldn't get enough for it i swear! If you read my article about sushi masa, there's also mention my first time, one and only moodswing experience with the food so far. So maybe that’s also will be my last perfect meal which I can enjoy it happily.

Lokasi:

Sushi Masa

Jl. Tuna Raya No. 5, Penjaringan, Penjaringan, Jakarta. Telp. (021) 29263561.

6. eatsss.yummy

makanan-enak-09

Photo source: Nibble - eatsssyummy

There're lots and lots of awesome food in Jakarta that I would consider to be my last meal, but for me, my current favourite food which I loove is the Boat Noodle's Sangkaya (34K) homemade fluffy bread steamed and served with a side dip of pandan kaya (coconut jam) and santan (coconut milk). It's a dish that you have to enjoy while it's hot. The bread was really fluffy, but the winner here is the dip. Smooth and thick pandan kaya mixed with fragrant santan to form an unquestionably enjoyable mix of sweetness and fragrance. It's definitely one to enjoy with friends.

Lokasi:

Boat Noodle

Gandaria City, Jl. Sultan Iskandar Muda, Gandaria, Jakarta.

7. bestfoodjkt

makanan-enak-10

Photo source: Nibble - mgdalenaf

makanan-enak-11

Photo source: Nibble - cgunawan

If I only have one last meal in jakarta, I would go to flip burger, and order 1 smacker + 2 bacon & cheese tater tot. I can imagine that juicy beef patty wrapped around with cheese and crispy bacon. I'm not sharing any of it this time as I usually share the smacker, because I'm that 'counting calories' type of person on weekdays.

Lokasi:

Flip Burger

Jl. Senopati No. 27, Senopati, Jakarta. Telp. (021) 5729939.

8. nonatukangmakan

makanan-enak-12

Photo source: Nibble - nonatukangmakan

Mine would be Bijin Nabe's Original Collagen Soup (IDR 298K++/ for 2 - 3 pax or IDR 430K++/ for 4-5 pax) because I would want to eat some soul food the moment before the death angel took me, and soul food according to my very own dictionary would be this chicken collagen soup by bijin nabe.  I would sit on a table, alone, and inhale those rich, flavourful milky broth that's full of health benefits. I may not need all the benefits as I am going to die anyway, but I do want a flawless skin on my death face and I do want to remember the oishii-ness!

Lokasi:

Bijin Nabe

Plaza Senayan, Lantai 5, Jl. Asia Afrika, Senayan, Jakarta. Telp. (021) 5725064.

Wah jadi makin penasaran nyobain makanan-makanan enak yang disebutkan Tastemaker Nibble di atas nih. Bagaimana dengan kamu? Makanan enak terakhir apa yang akan kamu pilih? Share yuk pendapat kamu dengan mengulas makanan tersebut di Nibble. Klik di sini untuk info lengkap tentang Nibble.

Cover photo source: Nibble - godzillatummy

Related Articles

Connect with Nibble